Cauvin, az ízek forrása

Fésűkagyló Sashimi

2021.05.20 15:37
Fésűkagyló Sashimi

Szasimi a japán konyha egyik hagyományos fogása. Mindig nagyon friss halat választanak hozzá, majd elkészítése után művészi módon helyezik el a tálon. Általában szójaszósszal fogyasztják.

Ez a recept Cauvin Biológiai extra szűz olívaolajjal, valamit Cauvin bio kendermagolajjal készült

Fésűkagyló Sashimi

 

4 adag

 

 Hozzávalók:

  • 8-12 fésűkagyló (mérettől függően)
  • 2 evőkanál Cauvin Biológiai extra szűz olívaolaj
  • 2 evőkanál Cauvin bio kendermagolaj
  • 1 evőkanál méz
  • só, bors

 

 Elkészítés:

  1. Mossuk meg a kagylókat majd vágjuk fel vékony szeletekre egy szalvétán, hogy távozzon a felesleges nedvesség belőle
  2. Egy tálban keverjük össze a Cauvin Biológiai extra szűz olívaolajat a Cauvin bio kedermagolajjal és adjuk hozzá a mézet. Ízesítsük sóval, borssal
  3. Helyezzük el 4 tányérra a kagylószeleteket és permetezzük be az olajos mézes keverékkel
  4. Dekorálásképpen használhatunk pár levél kövér porcsint, madársóskát vagy mustárvirágot

 

 Rizzsel tálalva akár fő fogásnak is remek választás.