Cauvin, az ízek forrása

Quinoa lepények cukkinival és parmezánnal

2021.05.25 10:44
Quinoa lepények cukkinival és parmezánnal

Ez a recept Cauvin kókuszolajjal készült

Quinoa lepények cukkinival és parmezánnal

6 adag

 

Hozzávalók:

  • 250g quinoa
  • 2 kicsi cukkini
  • 3 zöldhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 tojás
  • 3 evőkanál liszt
  • 60g reszelt parmezán
  • 4 evőkanál Cauvin kókuszolaj
  • só, bors

 

Elkészítés:

  1. Mossuk meg a quinoat majd a csomagolás hátulján lévő leírás szerint főzzük meg
  2. Pucoljuk meg a hagymákat majd aprítsuk fel. Pirítsuk 5 percig Cauvin kókuszolajon
  3. Kockázzuk fel a cukkinit majd pirítsuk 5 percig. Fűszerezzük sóval, borssal
  4. Egy nagy tálban, keverjük össze a quinoat a feltört tojásokkal és a liszttel. Adjuk hozzá a zöldségeket és a parmezánt. Fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal.
  5. Vizes kézzel formáljunk a masszából lepényeket
  6. Egy serpenyőbe melegítsünk fel Cauvin kókuszolajat és süssük a lepényeket 5 percig mindkét oldalán.
  7. A serpenyőből kivéve szalvétával bélelt tányérba rakjuk, hogy a felesleges zsíradék távozhasson