Cauvin, az ízek forrása

Bourguignonne-i fondü

2021.05.25 10:50
Bourguignonne-i fondü

A burgundi húsfondü (Fondue Bourguignonne) neve ellenére a svájci Lausanne-ból származik. 1948-ban a Café Bock tulajdonosát, George Esenweint ihlették meg bohém barátai, hogy elkészítse első húsfondüjét. Forró olajban sütötték ki a friss marhahúsfalatokat egy jó Burgundy vörösbor mellett, ami végül a nevét is adta az ételnek.

Ez a recept Cauvin Speciális fondue olajjal készült

Bourguignonne-i fondü

4 adag

 

Hozzávalók:

  • 800g marhahús
  • 1l Cauvin Speciális fondue olaj
  • Ízlés szerint szószok: ketchup, tartára, majonéz, stb.

 

Elkészítés:

  1. Daraboljuk fel a marhát
  2. Melegítsük fel egy serpenyőben a Cauvin speciális fondue olajat majd igyekezzünk a megfelelő hőmérsékleten tartani
  3. Nyársaljuk fel a húsdarabokat majd süssük kb 2 percig
  4. Tálaljuk szószokkal