Átlagos tápérték tartalom 100g:
Energia 3700 kJ/900 kcal;
Zsír: 100g, melyből telített zsírsavak 17g, egyszeresen telítetlen zsírsavak 71g, többszörösen telítetlen zsírsavak 12g;
Szénhidrát: 0g, melyből cukrok 0g;
Rost: 0g;
Fehérje: 0g;
Só: 0g
Származási hely: Tunézia
Fénytől védve, hűvös helyen tartandó! Felbontás után 6 hónapon belül fogyasztható.
Eper saláta olívaolajjal
4 személyre Elkészítési idő: 10 perc Az eper a világ egyik legegészségesebb gyümölcse, igazi szupergyümölcs. Kiváló immunerősítő és gyulladáscsökkentő, fokozza a kollagén termelődését, így segít a ráncok kialakulásának megelőzésében. Csökkenti a koleszterinszintet és a magas vérnyomást, védi a szem és a szív egészségét. Kutatási eredmények szerint a rendszeres eper fogyasztás segít ellensúlyozni a stressz okozta negatív folyamatokat illetve a korral járó memóriavesztés mértékét is csökkentheti. Ez a recept Cauvin Bio extra szűz olívaolajjal készült. |
Hozzávalók:
- 500g eper
- 1 evőkanál Cauvin Bio extra szűz olívaolaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom lereszelt héja
- 2 evőkanál porcukor
Elkészítés:
- Vágjuk félbe a megmosott epreket.
- Keverjük össze a többi összetevővel, majd hűtőben tároljuk.