Receptek
4 személyre
Elkészítési idő: 10 perc
Az eper a világ egyik legegészségesebb gyümölcse, igazi szupergyümölcs.
Egy nagy bögre eper már fedezi átlagos napi C-vitamin szükségletünket. A C-vitaminon kívúl különösen jó forrása a mangánnak, ezen kívül jelentős mennyiségű rostot valamint jódot, káliumot, biotint, magnéziumot, A-, B1-, B2-, B6-Vitamint, folsavat és E-vitamint is tartalmaz. Rendkívül kalóriaszegény, így fogyókúrázók nagy kedvence is.
Kiváló immunerősítő és gyulladáscsökkentő, fokozza a kollagén termelődését, így segít a ráncok kialakulásának megelőzésében. Csökkenti a koleszterinszintet és a magas vérnyomást, védi a szem és a szív egészségét.
Kutatási eredmények szerint a rendszeres eper fogyasztás segít ellensúlyozni a stressz okozta negatív folyamatokat illetve a korral járó memóriavesztés mértékét is csökkentheti.
Ez a recept Cauvin Bio extra szűz olívaolajjal készült.
A brownie a legenda szerint úgy keletkezett, hogy egy szórakozott szakács elfelejtett sütőport tenni a csokoládétortába. Világszerte számos brownie recept létezik, melyek nagyon egyszerűen elkészíthetők. Kezdő konyhaművészek is bátran belevághatnak, a siker nem marad el!
Ez a recept Cauvin Selection dióolajjal készült.
4 személyre
Ahány nép, annyi névvel illetik a palacsintát: Crêpes, Kaiserschmarrn, Pancake, Hopper, Appam, Pannukakku, Crespella, Poffertjes, Necci, Flensjes, Galette, Farinata vagy Drop Scones. A világon szinte mindenki ismeri és aki ismeri, bizonyára szereti. Ezzel mi sem vagyunk másképp, ezért elhoztuk Nektek az amerikai változat, a Pancake, receptjét.
A palacsinta alapjában egy semleges ízvilágú étel, mely szükség szerint akár édesen, akár sósan elkészíthető. Egy viszont közös bennük a világ minden pontján: elkészítése rendkívül egyszerű, így kezdő háziasszonyok és házigazdák is könnyen megbírkózhatnak vele!
Az amerikai palacsintát általában juharsziruppal öntik nyakon. Ha szereted a sós és édes íz kombinációját, tálalhatsz hozzá sült Bacon-t is, de élvezheted Agave sziruppal vagy friss gyümölcsökkel is.
Ez a recept Cauvin Törökmogyoróolajjal készült.
Ez egy Cauvin kókuszolajjal készült recept
Ez egy Cauvin Törökmogyoróolaj mogyoróval olaj felhasználásával készült recept
A financier eredetileg a francia pénzemberek (és nem a fináncok) csemegéje. Párizsban, egy tőzsde mögötti cukrászdában kezdték készíteni, nevét onnan kapta, hogy bankókra, aranytömbökre hasonlít.
Ez egy Cauvin Bio citromos olívaolajjal készült recept
Ez egy Cauvin Bio extra szűz argánolajjal készült recept
Ez egy Cauvin Bio camelina olajjal, valamint Cauvin repce és diólajjal készült recept
Ez egy Cauvin Biológiai extra szűz olívaolajjal készült recept
A hummusz egy krémes állagú közel-keleti étel, melyet csicseriborsóból és tahiniből készítenek. Neve arab eredetű és csicseriborsót jelent.
Ez a recept Cauvin Discovery pirított szezámolajjal készült
Ez a recept Cauvin Arbequina olívaolajjal készült
Peru legnépszerűbb étele, könnyen, főzés nélkül elkészíthető.
Ez a recept Cauvin organic sárgarepce olajjal készült
Ez a recept Cauvine Bio olívaolaj balzsamecettel felhasználásával készült.
Ez a recept Cauvin organikus szűz napraforgóolaj valamint Cauvin organikus fehérborecet felhasználásával készült
Ez a recept Cauvin balzsamecet valamit Cauvin organikus fűszerező repce és olívaolaj felhasználásával keszült.
Ez a recept Cauvin Mediterrán 4 olajleverékkel készült
Ez a recept Cauvin Arbequine olajjal készült
Ez a recept Cauvin Organikus kétfázisú olívaolaj balzsamecettel felhasználásával készült.
Ez a recept Cauvin dióolajjal készült
Ez a recept Cauvin Millésime extra szűz olívaolajjal, valamint Cauvin Bio balzsamecettel készült.
A carpaccio olasz eredetű előétel, amely vékonyra szeletelt húst vagy halat tartalmaz. Tipikusan marha, borjú, szarvas, lazac vagy tonhal húsából készül.
Ez a recept Cauvin extra szűz repceolajjal, valamint Cauvin Organikus Pgi Modena balzsamecettel készült
A tabulé szó az arabban ízesíteni, fűszerezni jelentéssel bír. Nagyon finom, igazi frissítő finomság, érdemes kipróbálni.
Ez a recept Cauvin Avokádóolajjal készült
Szasimi a japán konyha egyik hagyományos fogása. Mindig nagyon friss halat választanak hozzá, majd elkészítése után művészi módon helyezik el a tálon. Általában szójaszósszal fogyasztják.
Ez a recept Cauvin Biológiai extra szűz olívaolajjal, valamit Cauvin bio kendermagolajjal készült
Confit francia eredtű szó, tartósítást jelent. Így neveznek minden olyan ételt melyet lassan, alacsony lángon főznek tartósítás céljából.
Ez a recept Cauvin Bio extra szűz napraforgóolajjal, valamint Cauvin Bio vörösborecettel készült.
Ez a recept Cauvin Bio lenolajjal, Cauvin Bio balzsamecettel, valamint Cauvin Selection Bio szűretlen extra szűz olívaolajjal készült.
Ez a recept Cauvin Bio fehérborecettel valamint Cauvin Bio extra szűz repceolajjal készült
Ez a recept Cauvin szarvasgombás szőlőmagolajjal készült
A paella a leghíresebb spanyol étel. A sáfránnyal ízesített ételspecialitás regionális eredetű, ami azonban napjainkra Spanyolország nemzeti eledelévé vált.
Ez a recept Cauvin olívaolajjal készült.
Ez a recept Cauvin Bio Avokádóolajjal készült
A Poke bowl Hawaii nemzeti étele. Neve egy vágástechnikát jelöl. Tradicionálisan friss hallal, színes zöldségekkel és mesés szószokkal készül, amiket egy tálban kevernek össze.
Ez a recept Cauvin Bio szezámolajjal készült
Ez a recept Cauvin Bio extraszűz napraforgóolajjal készült
Ez a recept Cauvin Bio tökmagolajjal készült
Ez a recept Cauvin olívaolajjal és Cauvin Bio Omega mediterrán 4 olajkeverékkel készült
Ez a recept Cauvin Selection extraszűz olívaolajjal készült.
Ez a recept Cauvin Biológiai extraszűz olívaolajjal, Cauvin Bio lenolajjal készült.
Ez a recept Cauvin szőlőmagolajjal, valamint Cauvin Bio omega mediterán 4 olajkeverékkel készült
Ez a recept Cauvin kókuszolajjal készült
Ez a recept Cauvin Bio szezámolajjal készült
Ez a recept Cauvin Dióolajjal készült
A burgundi húsfondü (Fondue Bourguignonne) neve ellenére a svájci Lausanne-ból származik. 1948-ban a Café Bock tulajdonosát, George Esenweint ihlették meg bohém barátai, hogy elkészítse első húsfondüjét. Forró olajban sütötték ki a friss marhahúsfalatokat egy jó Burgundy vörösbor mellett, ami végül a nevét is adta az ételnek.
Ez a recept Cauvin Speciális Fondü olajjal készült.
Ez a recept Cauvin Bio ibolyás olívaolajjal, valamint Cauvin Bio balzsamecettel készült
Ez a recept Cauvin Dióolajjal készült
Ez egy Cauvin kókuszolajjal készült recept
Ez a recept Cauvin Bio sütőolajjal készült.
Ez a recept Cauvin Bio almaecettel készült.
Ez a recept Cauvin Bio szezámolajjal készült.
A stir-fry kínai konyhatechnikai módszer. Az egyforma nagyságúra aprított hozzávalókat kevés, felhevített olajon, wokban készítik el, keverve, illetve dobva-rázva, hirtelen sütve. A Kínából származó módszer ma már világszerte elterjedt.
Ez a recept Cauvin Bio mentás olívaolajjal készült.
A szusi főtt, ecetes rizs, amit leggyakrabban hallal vagy más tengeri eredetű élelmiszerrel együtt tálalnak. A közhiedelemmel ellentétben nem nyers halat jelent (ennek japán neve szasimi), bár ez is gyakori összetevője.
Ez a recept Cauvin Bio almaecettel készült.
Ez a recept Cauvin Bio omega mediterrán 4 olajkeverékkel készült
Ez a recept Cauvin Bio currys olívaolajjal készült.
Ez a recept Cauvin Bio köményes szezámolajjal készült
A falafel hagyományosan csicseriborsóból készülő golyó vagy fasírt. A Közel-Keletről ered, a halal étkezés fontos része. Mára az egész világon elterjedt, különösen a vegetáriánus és makrobiotikus étrendek követői között.
Ez a recept Cauvin mentás olívaolajjal, valamint Cauvin Selection Arbequine olajjal készült