Receptek

4 személyre
Elkészítési idő: 10 perc


Az eper a világ egyik legegészségesebb gyümölcse, igazi szupergyümölcs.
Egy nagy bögre eper már fedezi átlagos napi C-vitamin szükségletünket. A C-vitaminon kívúl különösen jó forrása a mangánnak, ezen kívül jelentős mennyiségű rostot valamint jódot, káliumot, biotint, magnéziumot, A-, B1-, B2-, B6-Vitamint, folsavat és E-vitamint is tartalmaz. Rendkívül kalóriaszegény, így fogyókúrázók nagy kedvence is.

Kiváló immunerősítő és gyulladáscsökkentő, fokozza a kollagén termelődését, így segít a ráncok kialakulásának megelőzésében. Csökkenti a koleszterinszintet és a magas vérnyomást, védi a szem és a szív egészségét.

Kutatási eredmények szerint a rendszeres eper fogyasztás segít ellensúlyozni a stressz okozta negatív folyamatokat illetve a korral járó memóriavesztés mértékét is csökkentheti.

Ez a recept Cauvin Bio extra szűz olívaolajjal készült.

 

Részletek

A brownie a legenda szerint úgy keletkezett, hogy egy szórakozott szakács elfelejtett sütőport tenni a csokoládétortába. Világszerte számos brownie recept létezik, melyek nagyon egyszerűen elkészíthetők. Kezdő konyhaművészek is bátran belevághatnak, a siker nem marad el!

Ez a recept Cauvin Selection dióolajjal készült.

Részletek

4 személyre


Ahány nép, annyi névvel illetik a palacsintát: Crêpes, Kaiserschmarrn, Pancake, Hopper, Appam, Pannukakku, Crespella, Poffertjes, Necci, Flensjes, Galette, Farinata vagy Drop Scones. A világon szinte mindenki ismeri és aki ismeri, bizonyára szereti. Ezzel mi sem vagyunk másképp, ezért elhoztuk Nektek az amerikai változat, a Pancake, receptjét.

A palacsinta alapjában egy semleges ízvilágú étel, mely szükség szerint akár édesen, akár sósan elkészíthető. Egy viszont közös bennük a világ minden pontján: elkészítése rendkívül egyszerű, így kezdő háziasszonyok és házigazdák is könnyen megbírkózhatnak vele!

Az amerikai palacsintát általában juharsziruppal öntik nyakon. Ha szereted a sós és édes íz kombinációját, tálalhatsz hozzá sült Bacon-t is, de élvezheted Agave sziruppal vagy friss gyümölcsökkel is.

Ez a recept Cauvin Törökmogyoróolajjal készült.

Részletek

Ez egy Cauvin Törökmogyoróolaj mogyoróval olaj felhasználásával készült recept

Részletek

financier eredetileg a francia pénzemberek (és nem a fináncok) csemegéje. Párizsban, egy tőzsde mögötti cukrászdában kezdték készíteni, nevét onnan kapta, hogy bankókra, aranytömbökre hasonlít.

Ez egy Cauvin Bio citromos olívaolajjal készült recept

Részletek

Ez egy Cauvin Bio camelina olajjal, valamint Cauvin repce és diólajjal készült recept

Részletek

hummusz egy krémes állagú közel-keleti étel, melyet csicseriborsóból és tahiniből készítenek. Neve arab eredetű és csicseriborsót jelent. 

Ez a recept Cauvin Discovery pirított szezámolajjal készült

Részletek

Ez a recept Cauvin organikus szűz napraforgóolaj valamint Cauvin organikus fehérborecet felhasználásával készült

Részletek

Ez a recept Cauvin balzsamecet valamit Cauvin organikus fűszerező repce és olívaolaj felhasználásával keszült.

Részletek

A carpaccio olasz eredetű előétel, amely vékonyra szeletelt húst vagy halat tartalmaz. Tipikusan marha, borjú, szarvas, lazac vagy tonhal húsából készül.

Ez a recept Cauvin extra szűz repceolajjal, valamint Cauvin Organikus Pgi Modena balzsamecettel készült

Részletek

Szasimi a japán konyha egyik hagyományos fogása. Mindig nagyon friss halat választanak hozzá, majd elkészítése után művészi módon helyezik el a tálon. Általában szójaszósszal fogyasztják.

Ez a recept Cauvin Biológiai extra szűz olívaolajjal, valamit Cauvin bio kendermagolajjal készült

Részletek

Confit francia eredtű szó, tartósítást jelent. Így neveznek minden olyan ételt melyet lassan, alacsony lángon főznek tartósítás céljából.

Ez a recept Cauvin Bio extra szűz napraforgóolajjal, valamint Cauvin Bio vörösborecettel készült.

Részletek

paella a leghíresebb spanyol étel. A sáfránnyal ízesített ételspecialitás regionális eredetű, ami azonban napjainkra Spanyolország nemzeti eledelévé vált.

Ez a recept Cauvin olívaolajjal készült.

Részletek

A Poke bowl Hawaii nemzeti étele. Neve egy vágástechnikát jelöl. Tradicionálisan friss hallal, színes zöldségekkel és mesés szószokkal készül, amiket egy tálban kevernek össze.

Ez a recept Cauvin Bio szezámolajjal készült

Részletek

A burgundi húsfondü (Fondue Bourguignonne) neve ellenére a svájci Lausanne-ból származik. 1948-ban a Café Bock tulajdonosát, George Esenweint ihlették meg bohém barátai, hogy elkészítse első húsfondüjét. Forró olajban sütötték ki a friss marhahúsfalatokat egy jó Burgundy vörösbor mellett, ami végül a nevét is adta az ételnek.

Ez a recept Cauvin Speciális Fondü olajjal készült.

Részletek

A stir-fry kínai konyhatechnikai módszer. Az egyforma nagyságúra aprított hozzávalókat kevés, felhevített olajon, wokban készítik el, keverve, illetve dobva-rázva, hirtelen sütve. A Kínából származó módszer ma már világszerte elterjedt.

Ez a recept Cauvin Bio mentás olívaolajjal készült.

 

Részletek

szusi főtt, ecetes rizs, amit leggyakrabban hallal vagy más tengeri eredetű élelmiszerrel együtt tálalnak. A közhiedelemmel ellentétben nem nyers halat jelent (ennek japán neve szasimi), bár ez is gyakori összetevője.

Ez a recept Cauvin Bio almaecettel készült.

Részletek

falafel hagyományosan csicseriborsóból készülő golyó vagy fasírt. A Közel-Keletről ered, a halal étkezés fontos része. Mára az egész világon elterjedt, különösen a vegetáriánus és makrobiotikus étrendek követői között.

Ez a recept Cauvin mentás olívaolajjal, valamint Cauvin Selection Arbequine olajjal készült

Részletek