Nature Line cikkek

A kevert olajok világa - mire érdemes figyelni vásárlásnál?

Nehéz a választás, ha a polcokon megtalálható számos növényi olajfajta közül kell döntenünk.  A jótékony hatású olajfajtákról már beszéltünk az előző cikkünkben, de mi van akkor, ha nem tudunk eligazodni, ha éppen sütéshez vagy főzéshez készülődünk?  Erre a kérdésre a kevert olajok jelenthetnek megoldást, amelyek ötvözik a különböző, számunkra is értékes tulajdonságokat.

A növényi olajok felhasználásának titkai

Sokan azt hiszik, hogy a táplálkozás preferencia kérdése, pedig elmondhatjuk, hogy komoly kutatások állnak amögött, hogy megismerjük az olajok felhasználhatóságának különféle módjait. Gondoljunk csak a szépségiparra, ahol az értékes növényi olajok ismét reneszánszukat élik és sztárok ezrei keresik a minél gazdagabb és tökéletesebb formulákat örök szépségük és ragyogásuk megőrzése érdekében. A gasztronómiában pedig egy minőségi olaj nagy kincs, mivel színesebbé, játékosabbá teszi az ételeket. Könnyű kísérletezni az olajokkal, persze alapjában tudnunk kell, hogy melyik fogáshoz milyen olajat érdemes vagy éppen szükséges használni.

Hagyományos tisztítószerek kezdőknek: Szódabikarbóna

A számunkra megfelelő tisztítószerek kiválasztása mindig nehéz feladat. Fontos szempont lehet a hatékonyság, a megbízhatóság és a környezetre mért hatás is. Cikksorozatunkban a hagyományos tisztítószereket térképezzük fel, amelyek vegyszermentes hatóanyagokkal segítenek neked a takarításban, így kímélik a környezetet és a vízhálózatot egyaránt, mellesleg nem tartalmaznak egészségre káros anyagokat.

Bőröd az őröd

A bőr a legnagyobb szervünk, a védekezésben meghatározó szerepet tölt be, tulajdonképpen a védvonala az emberi szervezetnek a külső behatásoktól. Képzeljük úgy el, mint egy várfalat, amit folyamatosan bombáznak, így egy idő után legyengül, veszít az ellenálló képességéből.

Mivel bőrünk a kórokozókkal szembeni védekezésben, a hő és folyadékháztartás szabályozásában is aktívan részt vesz érdemes ápolni és vigyázni rá. Blogbejegyzésünkben szeretnénk segíteni nektek néhány jó tanáccsal, tippel annak érdekében, hogy profi módon védhesd meg az érzékeny bőrödet.

Takarítani ideális esetben szinte mindenki tud. De vajon tudunk-e okosan takarítani? Belegondoltunk már, hogy mennyi vizet, vegyszert használunk, a felületnek a megfelelő eszközzel, megfelelő sorrendben esünk-e neki, vagy alkalmazzuk-e a színkódos takarítást? Némi odafigyeléssel okosan, takarékosan, de még környezetkímélően is rendbe tehetjük közvetlen életterünket.

Blogbejegyzésünkben szeretnénk hasznos tanácsokkal ellátni titeket, hogy hatákonyan és környezetkímélően tudjatok takarítani. 

mypos_eu