Amerikai Palacsinta
4 személyre
Ahány nép, annyi névvel illetik a palacsintát: Crêpes, Kaiserschmarrn, Pancake, Hopper, Appam, Pannukakku, Crespella, Poffertjes, Necci, Flensjes, Galette, Farinata vagy Drop Scones. A világon szinte mindenki ismeri és aki ismeri, bizonyára szereti. Ezzel mi sem vagyunk másképp, ezért elhoztuk Nektek az amerikai változat, a Pancake, receptjét.
A palacsinta alapjában egy semleges ízvilágú étel, mely szükség szerint akár édesen, akár sósan elkészíthető. Egy viszont közös bennük a világ minden pontján: elkészítése rendkívül egyszerű, így kezdő háziasszonyok és házigazdák is könnyen megbírkózhatnak vele!
Az amerikai palacsintát általában juharsziruppal öntik nyakon. Ha szereted a sós és édes íz kombinációját, tálalhatsz hozzá sült Bacon-t is, de élvezheted Agave sziruppal vagy friss gyümölcsökkel is.
Ez a recept Cauvin Törökmogyoróolajjal készült.
Hozzávalók:
- 250g liszt
- 30g cukor
- 2 tojás
- 3dl tej
- 4 evőkanál Cauvin Törökmogyórolaj
- 1 zacskó sütőpor
- 2 csipet só
- Ízesítéshez : juharszirup, méz, agave szirup stb.
Elkészítés:
- Keverjük össze a száraz összetevőket
- Adjuk hozzá a tojást és keverjük jól össze
- Adjuk hozzá a Cauvin Törökmogyoróolajat, majd lassan a tejet ezzel elkerülve a csomósodást.
- Hagyjuk pihenni fél órát a hűtőben
- Enyhén olajozzunk be egy serpenyőt majd süssük ki raja a palacsintákat
Ízesítéshez ajánljuk a Maple Joe Kanadai Juharszirupot többféle ízben, a Sunny Bio Agave szirupot vagy Lunde de Miel Bio mézeit többféle ízesítésben