Brownie

Brownie

A brownie a legenda szerint úgy keletkezett, hogy egy szórakozott szakács elfelejtett sütőport tenni a csokoládétortába. Világszerte számos brownie recept létezik, melyek nagyon egyszerűen elkészíthetők. Kezdő konyhaművészek is bátran belevághatnak, a siker nem marad el!

Ez a recept Cauvin Selection dióolajjal készült.

Hozzávalók:

  • 200g étcsokoládé
  • 150g liszt
  • 100g vaj
  • 50g Cauvin Selection dióolaj
  • 2 tojás
  • 125g cukor
  • 100g mogyoró vagy dió
  • 1 csipet só

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Olvasszuk meg a csokit folyamatos kevergetés mellett.
  3. Adjuk hozzá a Cauvin Selection dióolajat.
  4. Verjük fel a tojásokat egy tálban.
  5. Adjuk hozzá a csokoládét és a vajat.
  6. Folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá a lisztet.
  7. Zúzzuk össze a mogyorót vagy a diót majd azt is adjuk hozzá.
  8. Öntsük tepsibe majd 20 percig süssük.