Brownie
A brownie a legenda szerint úgy keletkezett, hogy egy szórakozott szakács elfelejtett sütőport tenni a csokoládétortába. Világszerte számos brownie recept létezik, melyek nagyon egyszerűen elkészíthetők. Kezdő konyhaművészek is bátran belevághatnak, a siker nem marad el!
Ez a recept Cauvin Selection dióolajjal készült.
Hozzávalók:
- 200g étcsokoládé
- 150g liszt
- 100g vaj
- 50g Cauvin Selection dióolaj
- 2 tojás
- 125g cukor
- 100g mogyoró vagy dió
- 1 csipet só
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
- Olvasszuk meg a csokit folyamatos kevergetés mellett.
- Adjuk hozzá a Cauvin Selection dióolajat.
- Verjük fel a tojásokat egy tálban.
- Adjuk hozzá a csokoládét és a vajat.
- Folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá a lisztet.
- Zúzzuk össze a mogyorót vagy a diót majd azt is adjuk hozzá.
- Öntsük tepsibe majd 20 percig süssük.