Citromos gyömbéres financier

Citromos gyömbéres financier

financier eredetileg a francia pénzemberek (és nem a fináncok) csemegéje. Párizsban, egy tőzsde mögötti cukrászdában kezdték készíteni, nevét onnan kapta, hogy bankókra, aranytömbökre hasonlít.

Ez egy Cauvin Bio citromos olívaolajjal készült recept

Citromos gyömbéres financier

Hozzávalók:

  • 150g porcukor
  • 60g mandula por
  • 60g liszt
  • fél evőkanál sütőpor
  • 160g tojásfehérje
  • 90g Cauvin Bio citromos olívaolaj
  • citrom reszelék

 

Elkészítés:

  1. Keverjük össze a porcukrot, a mandulaport, lisztet, a Cauvin Bio citromos olívaolajat és egy csipet sót
  2. Verjük a tojásfehérjét kemény habbá
  3. Majd adjuk hozzá mandulaporos keverékhez, a citrom reszelékkel együtt
  4. Kenjük ki a sütőformákat és töltsük meg őket majdnem színültig
  5. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra és süssük kb 12 percig amíg aranybarnák nem lesznek