Citromos gyömbéres financier
A financier eredetileg a francia pénzemberek (és nem a fináncok) csemegéje. Párizsban, egy tőzsde mögötti cukrászdában kezdték készíteni, nevét onnan kapta, hogy bankókra, aranytömbökre hasonlít.
Ez egy Cauvin Bio citromos olívaolajjal készült recept
Citromos gyömbéres financier
Hozzávalók:
- 150g porcukor
- 60g mandula por
- 60g liszt
- fél evőkanál sütőpor
- 160g tojásfehérje
- 90g Cauvin Bio citromos olívaolaj
- citrom reszelék
Elkészítés:
- Keverjük össze a porcukrot, a mandulaport, lisztet, a Cauvin Bio citromos olívaolajat és egy csipet sót
- Verjük a tojásfehérjét kemény habbá
- Majd adjuk hozzá mandulaporos keverékhez, a citrom reszelékkel együtt
- Kenjük ki a sütőformákat és töltsük meg őket majdnem színültig
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra és süssük kb 12 percig amíg aranybarnák nem lesznek