Eper sorbet bazsalikommal és olívaolajjal

Eper sorbet bazsalikommal és olívaolajjal

Ez egy Cauvin Biológiai extra szűz olívaolajjal készült recept

Eper sorbet bazsalikommal és olívaolajjal

6 adag

 

Hozzávalók:

  • 500g eper
  • 5 szál bazsalikom
  • 30cl víz
  • 100g cukor
  • 1 evőkanál glükóz
  • 2 evőkanál Cauvin Biológiai extra szűz olívaolaj

 

Elkészítés:

  1. Vágjuk fel a bazsalikomot, a kisebb leveleket hagyjuk meg díszítésnek, majd hámozzuk meg az epret
  2. Egy serpenyőben keverjük össze a cukrot, a glükózt, és a vizet majd főzzük 5 percig
  3. Adjuk hozzá a bazsalikomot és főzzük tovább 1-2 percig, majd hagyjuk kihűlni
  4. Turmixoljuk össze az epret a Cauvin Biológiai extra szűz olívaolajjal, majd öntsük bele a szirupot
  5. Öntsük bele egy fagyikészítőbe majd hagyjuk megdermedni, utána helyezzük 2 órára a fagyasztóba
  6. Tálalás előtt 15 perccel vegyük ki