Eper sorbet bazsalikommal és olívaolajjal
Ez egy Cauvin Biológiai extra szűz olívaolajjal készült recept
Eper sorbet bazsalikommal és olívaolajjal
6 adag
Hozzávalók:
- 500g eper
- 5 szál bazsalikom
- 30cl víz
- 100g cukor
- 1 evőkanál glükóz
- 2 evőkanál Cauvin Biológiai extra szűz olívaolaj
Elkészítés:
- Vágjuk fel a bazsalikomot, a kisebb leveleket hagyjuk meg díszítésnek, majd hámozzuk meg az epret
- Egy serpenyőben keverjük össze a cukrot, a glükózt, és a vizet majd főzzük 5 percig
- Adjuk hozzá a bazsalikomot és főzzük tovább 1-2 percig, majd hagyjuk kihűlni
- Turmixoljuk össze az epret a Cauvin Biológiai extra szűz olívaolajjal, majd öntsük bele a szirupot
- Öntsük bele egy fagyikészítőbe majd hagyjuk megdermedni, utána helyezzük 2 órára a fagyasztóba
- Tálalás előtt 15 perccel vegyük ki