Hummusz
A hummusz egy krémes állagú közel-keleti étel, melyet csicseriborsóból és tahiniből készítenek. Neve arab eredetű és csicseriborsót jelent.
Ez a recept Cauvin Discovery pirított szezámolajjal készült
Hummusz
4 adag
Hozzávalók:
- 250 g főtt csicseriborsó
- 2 evőkanál szezámmag pástétom
- 3 evőkanál Cauvin Discovery organikus pirított szezámmag olaj
- 1 citrom
- 1 teáskanál kömény
- 1 gerezd fokhagyma
- só
Elkészítés:
- Öblítse le a csicseriborsót tiszta vízben
- Keverje össze a csicseriborsót a szezámmag pástétommal, a Cauvin Discovery organikus szezámmag olajjal valamint a citrom levével
- Préselje le a fokhagymát
- Adja hozzá a csicseriborsóhoz a foghagymát, köményt és a sót majd turmixolja össze
- Fogyassza egy aperitiffel vagy kenyérre kenve