Hummusz

Hummusz

hummusz egy krémes állagú közel-keleti étel, melyet csicseriborsóból és tahiniből készítenek. Neve arab eredetű és csicseriborsót jelent. 

Ez a recept Cauvin Discovery pirított szezámolajjal készült

Hummusz

4 adag

 Hozzávalók:

  • 250 g főtt csicseriborsó
  • 2 evőkanál szezámmag pástétom
  • 3 evőkanál Cauvin Discovery organikus pirított szezámmag olaj
  • 1 citrom
  • 1 teáskanál kömény
  • 1 gerezd fokhagyma

 Elkészítés:

  1. Öblítse le a csicseriborsót tiszta vízben
  2. Keverje össze a csicseriborsót a szezámmag pástétommal, a Cauvin Discovery organikus szezámmag olajjal valamint a citrom levével
  3. Préselje le a fokhagymát
  4. Adja hozzá a csicseriborsóhoz a foghagymát, köményt és a sót majd turmixolja össze
  5. Fogyassza egy aperitiffel vagy kenyérre kenve