Bagel
Ez a recept Cauvin Arbequina olívaolajjal készült
Bagel
6 Bagelhez
Hozzávalók:
- 300 g fehérliszt
- 9 g friss élesztő vagy 8 g szárított élesztő
- 9 cl langyos tej
- 6 cl langyos víz
- 2 evőkanál Cauvin Arbequina olívaolaj
- 1 tojás + 2 tojásfehérje
- 6g só
Elkészítés:
- Keverjük össze a langyos vizet az élesztővel majd hagyjuk állni 5 percig
- Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet és a tejet, adjuk hozzá a maradék vizet, a Cauvin Arbequina olívaolajat, a sót, és az enyhén felvert tojásfehérjét
- Fedjük le langyos ruhával és hagyjuk kelni másfél óráig. A tésztának kétszeresére kell dagadnia
- Gyúrjuk át jól a tésztát, hogy minden levegő kimenjen belőle. Hajtsuk többször össze, majd osszuk 6 egyenlő részre. Formáljunk lyukat mindegyik közepébe az ujjunkkal
- Fedjük le és hagyjuk állni 15 percig
- Melegítsük elő a sütőt 210 fokra
- Forraljunk egy lábasban vizet, majd a forrásban lévő vízbe rakjuk bele a bageleket párolódni. (meg kell duzzadniuk a vízben.)
- A megduzzadt bageleket tegyük olajozott sütőpapírra, kenjük be tojással majd szórjuk meg mákkal, szezámmal stb.
- Süssük kb. 20-25 percig amíg aranybarnák nem lesznek