Bagel

Bagel

Ez a recept Cauvin Arbequina olívaolajjal készült

 Bagel

 6 Bagelhez

Hozzávalók:

  • 300 g fehérliszt
  • 9 g friss élesztő vagy 8 g szárított élesztő
  • 9 cl langyos tej
  • 6 cl langyos víz
  • 2 evőkanál Cauvin Arbequina olívaolaj
  • 1 tojás + 2 tojásfehérje
  • 6g só

 Elkészítés:

  1. Keverjük össze a langyos vizet az élesztővel majd hagyjuk állni 5 percig
  2. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet és a tejet, adjuk hozzá a maradék vizet, a Cauvin Arbequina olívaolajat, a sót, és az enyhén felvert tojásfehérjét
  3. Fedjük le langyos ruhával és hagyjuk kelni másfél óráig. A tésztának kétszeresére kell dagadnia
  4. Gyúrjuk át jól a tésztát, hogy minden levegő kimenjen belőle. Hajtsuk többször össze, majd osszuk 6 egyenlő részre. Formáljunk lyukat mindegyik közepébe az ujjunkkal
  5. Fedjük le és hagyjuk állni 15 percig
  6. Melegítsük elő a sütőt 210 fokra
  7. Forraljunk egy lábasban vizet, majd a forrásban lévő vízbe rakjuk bele a bageleket párolódni. (meg kell duzzadniuk a vízben.)
  8. A megduzzadt bageleket tegyük olajozott sütőpapírra, kenjük be tojással majd szórjuk meg mákkal, szezámmal stb.
  9. Süssük kb. 20-25 percig amíg aranybarnák nem lesznek