Gombás carpaccio
A carpaccio olasz eredetű előétel, amely vékonyra szeletelt húst vagy halat tartalmaz. Tipikusan marha, borjú, szarvas, lazac vagy tonhal húsából készül.
Ez a recept Cauvin extra szűz repceolajjal, valamint Cauvin Organikus Pgi Modena balzsamecettel készült
Gombás carpaccio
4 adag
Hozzávalók:
- 12db csiperke
- 1 körte
- 4 szelet Serrano sonka
- néhány levél rukkola
- 4 evőkanál Cauvin extra szűz repceolaj
- 2 evőkanál Cauvin Organikus PGI Modena balzsamecet
- fél citrom leve
- só, bors
Elkészítés:
- Pucoljuk meg a gombákat és szeleteljük fel hosszában vékony szeletekre
- Felezzük el a körtét és távolítsuk el a magokat majd szeleteljük fel
- Egy tálban keverjük össze a Cauvin extra szűz repceolajat és a Cauvin Organikus PGI Modena balzsamecetet a citrom levével. Adjunk hozzá sót és borsot ízlés szerint
- Osszuk el 4 tányérra a gombaszeleteket és mindegyikre helyezzünk egy vékony szelet körtét. Hintsük be balzsamecettel majd helyezzünk a tetejére egy szelet Serrano sonkát
- Díszitsük rukkolával és hintsük be újra balzsamecettel