Gombás carpaccio

Gombás carpaccio

A carpaccio olasz eredetű előétel, amely vékonyra szeletelt húst vagy halat tartalmaz. Tipikusan marha, borjú, szarvas, lazac vagy tonhal húsából készül.

Ez a recept Cauvin extra szűz repceolajjal, valamint Cauvin Organikus Pgi Modena balzsamecettel készült

Gombás carpaccio

 

 4 adag

Hozzávalók:

  • 12db csiperke
  • 1 körte
  • 4 szelet Serrano sonka
  • néhány levél rukkola
  • 4 evőkanál Cauvin extra szűz repceolaj
  • 2 evőkanál Cauvin Organikus PGI Modena balzsamecet
  • fél citrom leve
  • só, bors

 

Elkészítés:

  1. Pucoljuk meg a gombákat és szeleteljük fel hosszában vékony szeletekre
  2. Felezzük el a körtét és távolítsuk el a magokat majd szeleteljük fel
  3. Egy tálban keverjük össze a Cauvin extra szűz repceolajat és a Cauvin Organikus PGI Modena balzsamecetet a citrom levével. Adjunk hozzá sót és borsot ízlés szerint
  4. Osszuk el 4 tányérra a gombaszeleteket és mindegyikre helyezzünk egy vékony szelet körtét. Hintsük be balzsamecettel majd helyezzünk a tetejére egy szelet Serrano sonkát
  5. Díszitsük rukkolával és hintsük be újra balzsamecettel