Fésűkagyló Sashimi
Szasimi a japán konyha egyik hagyományos fogása. Mindig nagyon friss halat választanak hozzá, majd elkészítése után művészi módon helyezik el a tálon. Általában szójaszósszal fogyasztják.
Ez a recept Cauvin Biológiai extra szűz olívaolajjal, valamit Cauvin bio kendermagolajjal készült
Fésűkagyló Sashimi
4 adag
Hozzávalók:
- 8-12 fésűkagyló (mérettől függően)
- 2 evőkanál Cauvin Biológiai extra szűz olívaolaj
- 2 evőkanál Cauvin bio kendermagolaj
- 1 evőkanál méz
- só, bors
Elkészítés:
- Mossuk meg a kagylókat majd vágjuk fel vékony szeletekre egy szalvétán, hogy távozzon a felesleges nedvesség belőle
- Egy tálban keverjük össze a Cauvin Biológiai extra szűz olívaolajat a Cauvin bio kedermagolajjal és adjuk hozzá a mézet. Ízesítsük sóval, borssal
- Helyezzük el 4 tányérra a kagylószeleteket és permetezzük be az olajos mézes keverékkel
- Dekorálásképpen használhatunk pár levél kövér porcsint, madársóskát vagy mustárvirágot
Rizzsel tálalva akár fő fogásnak is remek választás.