Hagyma confit vörösborban
Confit francia eredtű szó, tartósítást jelent. Így neveznek minden olyan ételt melyet lassan, alacsony lángon főznek tartósítás céljából.
Ez a recept Cauvin Bio extra szűz napraforgóolajjal, valamint Cauvin Bio vörösborecettel készült.
Hagyma confit vörösborban
Hozzávalók:
- 500g hagyma
- 20cl vörösbor
- 2 evőkanál porcukor
- 2 evőkanál Cauvin Bio extra szűz napraforgóolaj
- 3 evőkanál Cauvin Bio vörösborecet
Elkészítés:
- Aprítsuk fel a hagymát
- Öntsük bele a Cauvin Bio extra szűz napraforgóolajat egy lábasba majd adjuk hozzá a hagymát
- Alacsony lángon melegítsük pár percig
- Adjuk hozzá a porcukrot, a Cauvin Bio vörösborecetet és a vörösbort
- Időnként keverjük meg, hagyjuk főni amíg az összes folyadékot fel nem szívja