Hagyma confit vörösborban

Hagyma confit vörösborban

Confit francia eredtű szó, tartósítást jelent. Így neveznek minden olyan ételt melyet lassan, alacsony lángon főznek tartósítás céljából.

Ez a recept Cauvin Bio extra szűz napraforgóolajjal, valamint Cauvin Bio vörösborecettel készült.

Hagyma confit vörösborban

 

 Hozzávalók:

  • 500g hagyma
  • 20cl vörösbor
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál Cauvin Bio extra szűz napraforgóolaj
  • 3 evőkanál Cauvin Bio vörösborecet

 

 Elkészítés:

  1. Aprítsuk fel a hagymát
  2. Öntsük bele a Cauvin Bio extra szűz napraforgóolajat egy lábasba majd adjuk hozzá a hagymát
  3. Alacsony lángon melegítsük pár percig
  4. Adjuk hozzá a porcukrot, a Cauvin Bio vörösborecetet és a vörösbort
  5. Időnként keverjük meg, hagyjuk főni amíg az összes folyadékot fel nem szívja