Paella
A paella a leghíresebb spanyol étel. A sáfránnyal ízesített ételspecialitás regionális eredetű, ami azonban napjainkra Spanyolország nemzeti eledelévé vált.
Ez a recept Cauvin olívaolajjal készült.
Paella
6 adag
Hozzávalók:
- 375g rizs
- 3 kg csirkehús
- 375g tintahal
- 3kg kagyló
- Egy marék garnélarák
- 3 chorizo kolbász
- 2 kaliforniai paprika
- 3 kg hámozott és zúzott paradicsom
- 2 hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 marék sáfrány
- 3,5 l alaplé
- 4 evőkanál Cauvin The original olívaolaj
- só, bors
Elkészítés:
- Készítsük elő a hozzávalókat : vágjuk fel a csirkét, szeleteljük fel a kaliforniai paprikát, a kolbászokat, tisztítsuk meg a kagylókat, és daraboljuk fel a hagymát és a fokhagymát
- Egy serpenyőben melegítsük fel a Cauvin The original olívaolajat és süssük barnára a csirkét
- Adjuk hozzá a hagymát és a tintahalat
- Folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá a paradicsomot, kaliforniai paprikát, hagymát, sáfrányt, sót és borsot ízlés szerint
- Folyamatos kevergetés mellett főzzük 5 percig
- Adjuk hozzá a rizst, a kolbászt és az alaplevet
- Amikor a rizs már felszívta az alaplé egy részét akkor adjuk hozzá a garnélát és a kagylót
- Forraljuk fel és főzzük 30-35 percig