Paella

Paella

paella a leghíresebb spanyol étel. A sáfránnyal ízesített ételspecialitás regionális eredetű, ami azonban napjainkra Spanyolország nemzeti eledelévé vált.

Ez a recept Cauvin olívaolajjal készült.

Paella

6 adag

 

Hozzávalók:

  • 375g rizs
  • 3 kg csirkehús
  • 375g tintahal
  • 3kg kagyló
  • Egy marék garnélarák
  • 3 chorizo kolbász
  • 2 kaliforniai paprika
  • 3 kg hámozott és zúzott paradicsom
  • 2 hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 marék sáfrány
  • 3,5 l alaplé
  • 4 evőkanál Cauvin The original olívaolaj
  • só, bors

 

Elkészítés:

  1. Készítsük elő a hozzávalókat : vágjuk fel a csirkét, szeleteljük fel a kaliforniai paprikát, a kolbászokat, tisztítsuk meg a kagylókat, és daraboljuk fel a hagymát és a fokhagymát
  2. Egy serpenyőben melegítsük fel a Cauvin The original olívaolajat és süssük barnára a csirkét
  3. Adjuk hozzá a hagymát és a tintahalat
  4. Folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá a paradicsomot, kaliforniai paprikát, hagymát, sáfrányt, sót és borsot ízlés szerint
  5. Folyamatos kevergetés mellett főzzük 5 percig
  6. Adjuk hozzá a rizst, a kolbászt és az alaplevet
  7. Amikor a rizs már felszívta az alaplé egy részét akkor adjuk hozzá a garnélát és a kagylót
  8. Forraljuk fel és főzzük 30-35 percig