Poke bowl
A Poke bowl Hawaii nemzeti étele. Neve egy vágástechnikát jelöl. Tradicionálisan friss hallal, színes zöldségekkel és mesés szószokkal készül, amiket egy tálban kevernek össze.
Ez a recept Cauvin Bio szezámolajjal készült
Poke bowl
1 adag
Hozzávalók:
- 1 tojás
- 1 marék koktélparadicsom
- 10g vöröskáposzta
- 2 evőkanál Edamame szójabab
- 50g tofu vagy csirkemell
- 2 evőkanál csemegekukorica
- 10g uborka
- 50g saláta
- 50g basmati rizs ( felváltható quinoaval, burgurral stb)
- Cauvin Bio szezámolaj
- szójaszósz
Elkészítés:
- Főzzük meg a rizst
- Főzzük meg a tojást forrásban lévő vízben
- Egy serpenyőben süssük meg a csirkemellet vagy a tofut
- Vágjuk fel a salátát, az uborkát, a paradicsomot, és a káposztát
- Helyezzük el a tál aljában a rizst, majd pakoljuk rá a zöldségeket, majd a tojást és a csirkét vagy a tofut
- Fűszerezzük Cauvin Bio szezámolajjal, szójaszósszal
- Díszíthetjük zöldhagymával, szezámmaggal