Poke bowl

Poke bowl

A Poke bowl Hawaii nemzeti étele. Neve egy vágástechnikát jelöl. Tradicionálisan friss hallal, színes zöldségekkel és mesés szószokkal készül, amiket egy tálban kevernek össze.

Ez a recept Cauvin Bio szezámolajjal készült

Poke bowl

 

1 adag

 

Hozzávalók:

  • 1 tojás
  • 1 marék koktélparadicsom
  • 10g vöröskáposzta
  • 2 evőkanál Edamame szójabab
  • 50g tofu vagy csirkemell
  • 2 evőkanál csemegekukorica
  • 10g uborka
  • 50g saláta
  • 50g basmati rizs ( felváltható quinoaval, burgurral stb)
  • Cauvin Bio szezámolaj
  • szójaszósz

 

Elkészítés:

  1. Főzzük meg a rizst
  2. Főzzük meg a tojást forrásban lévő vízben
  3. Egy serpenyőben süssük meg a csirkemellet vagy a tofut
  4. Vágjuk fel a salátát, az uborkát, a paradicsomot, és a káposztát
  5. Helyezzük el a tál aljában a rizst, majd pakoljuk rá a zöldségeket, majd a tojást és a csirkét vagy a tofut
  6. Fűszerezzük Cauvin Bio szezámolajjal, szójaszósszal
  7. Díszíthetjük zöldhagymával, szezámmaggal