Gnocchi

Gnocchi

Ez a recept Cauvin olívaolajjal készült

Gnocchi

Hozzávalók:

  • 1kg krumpli
  • 400g liszt
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál Cauvin The organic olívaolaj
  • 50g vaj vagy margarin
  • szerecsendió
  • só, bors

 

Elkészítés:

  1. Pucoljuk majd főzzük meg a krumplit
  2. Törjük össze a krumplikat és adjuk hozzá a vajat vagy a margarint
  3. Adjuk hozzá a püréhez a tojást, a szerecsendiót, a Cauvin The organic olívaolajat, és a sót.
  4. Fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet majd gyúrjuk az összetevőket tésztává
  5. Az így kapott tésztát osszuk 4 részre
  6. Hintsük be liszttel és vágjuk 1 centis darabokra
  7. Villával nyomjuk be az így kapott 1 centis darabokat ezzel formát adva nekik
  8. Főzzük forrásban lévő sós vízben, amíg fel nem jönnek a víz felszínére
  9. Ezután szűrjük le és tálalásra kész

 

Tálalhatjuk olívaolajjal meghintve, paradicsom szósszal, tejszínes öntettel ízlés szerint