Gnocchi
Ez a recept Cauvin olívaolajjal készült
Gnocchi
Hozzávalók:
- 1kg krumpli
- 400g liszt
- 1 tojás
- 1 evőkanál Cauvin The organic olívaolaj
- 50g vaj vagy margarin
- szerecsendió
- só, bors
Elkészítés:
- Pucoljuk majd főzzük meg a krumplit
- Törjük össze a krumplikat és adjuk hozzá a vajat vagy a margarint
- Adjuk hozzá a püréhez a tojást, a szerecsendiót, a Cauvin The organic olívaolajat, és a sót.
- Fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet majd gyúrjuk az összetevőket tésztává
- Az így kapott tésztát osszuk 4 részre
- Hintsük be liszttel és vágjuk 1 centis darabokra
- Villával nyomjuk be az így kapott 1 centis darabokat ezzel formát adva nekik
- Főzzük forrásban lévő sós vízben, amíg fel nem jönnek a víz felszínére
- Ezután szűrjük le és tálalásra kész
Tálalhatjuk olívaolajjal meghintve, paradicsom szósszal, tejszínes öntettel ízlés szerint