Quinoa lepények cukkinival és parmezánnal
Ez a recept Cauvin kókuszolajjal készült
Quinoa lepények cukkinival és parmezánnal
6 adag
Hozzávalók:
- 250g quinoa
- 2 kicsi cukkini
- 3 zöldhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 tojás
- 3 evőkanál liszt
- 60g reszelt parmezán
- 4 evőkanál Cauvin kókuszolaj
- só, bors
Elkészítés:
- Mossuk meg a quinoat majd a csomagolás hátulján lévő leírás szerint főzzük meg
- Pucoljuk meg a hagymákat majd aprítsuk fel. Pirítsuk 5 percig Cauvin kókuszolajon
- Kockázzuk fel a cukkinit majd pirítsuk 5 percig. Fűszerezzük sóval, borssal
- Egy nagy tálban, keverjük össze a quinoat a feltört tojásokkal és a liszttel. Adjuk hozzá a zöldségeket és a parmezánt. Fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal.
- Vizes kézzel formáljunk a masszából lepényeket
- Egy serpenyőbe melegítsünk fel Cauvin kókuszolajat és süssük a lepényeket 5 percig mindkét oldalán.
- A serpenyőből kivéve szalvétával bélelt tányérba rakjuk, hogy a felesleges zsíradék távozhasson