Receptek

Burgundi húsfondü

Burgundi húsfondü

A burgundi húsfondü (Fondue Bourguignonne) neve ellenére a svájci Lausanne-ból származik. 1948-ban a Café Bock tulajdonosát, George Esenweint ihlették meg bohém barátai, hogy elkészítse első húsfondüjét. Forró olajban sütötték ki a friss marhahúsfalatokat egy jó Burgundy vörösbor mellett, ami végül a nevét is adta az ételnek.

Ez a recept Cauvin Speciális Fondü olajjal készült.

Burgundi húsfondü

4 adag

Hozzávalók:

  • 800g marhahús
  • 1L Cauvin Speciális fondue olaj
  • Ízlés szerint mártások: tartár, koktél, majonéz, ketchup, bearnaise stb.

 

Elkészítés:

  1. Daraboljuk fel a marhahúst 2 cm-es darabokra.
  2. Melegítsük fel egy serpenyőben, lábasban a Cauvin speciális fondue olajat 180 °C-ra, majd igyekezzünk a megfelelő hőmérsékleten tartani. Az olajból távolítsuk el a fűszernövényeket, hogy az olaj ne kezdjen füstölni. 10 használat után cseréljük le az olajat.
  3. Nyársaljuk fel a húsdarabokat, majd süssük őket az olajban ízlés szerint. (2-3 perc)
  4. Tálaljuk a kedvenc mártásunkkal.
mypos_eu