
Burgundi húsfondü
A burgundi húsfondü (Fondue Bourguignonne) neve ellenére a svájci Lausanne-ból származik. 1948-ban a Café Bock tulajdonosát, George Esenweint ihlették meg bohém barátai, hogy elkészítse első húsfondüjét. Forró olajban sütötték ki a friss marhahúsfalatokat egy jó Burgundy vörösbor mellett, ami végül a nevét is adta az ételnek.
Ez a recept Cauvin Speciális Fondü olajjal készült.
Burgundi húsfondü
4 adag
Hozzávalók:
- 800g marhahús
- 1L Cauvin Speciális fondue olaj
- Ízlés szerint mártások: tartár, koktél, majonéz, ketchup, bearnaise stb.
Elkészítés:
- Daraboljuk fel a marhahúst 2 cm-es darabokra.
- Melegítsük fel egy serpenyőben, lábasban a Cauvin speciális fondue olajat 180 °C-ra, majd igyekezzünk a megfelelő hőmérsékleten tartani. Az olajból távolítsuk el a fűszernövényeket, hogy az olaj ne kezdjen füstölni. 10 használat után cseréljük le az olajat.
- Nyársaljuk fel a húsdarabokat, majd süssük őket az olajban ízlés szerint. (2-3 perc)
- Tálaljuk a kedvenc mártásunkkal.