Falafel
A falafel hagyományosan csicseriborsóból készülő golyó vagy fasírt. A Közel-Keletről ered, a halal étkezés fontos része. Mára az egész világon elterjedt, különösen a vegetáriánus és makrobiotikus étrendek követői között.
Ez a recept Cauvin mentás olívaolajjal, valamint Cauvin Selection Arbequine olajjal készült
Falafel
4 adag
Hozzávalók:
- 500g csicseriborsó
- 1 nagy hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- egy marék petrezselyem
- 2 evőkanál őrölt koriander
- 2 evőkanál kömény
- Cauvin Bio mentás olívaolaj
- Cauvin Selection Arbequine olaj
- só
Elkészítés:
- Áztassuk be előző nap a csicseriborsót vízbe, hogy kétszeresére dagadjon
- Másnap szűrjük le, és szárítsuk meg
- Egy robotgépben pépesítsük össze
- Aprítsuk fel a hagymát majd adjuk hozzá a csicseriborsóhoz és keverjük össze
- Fűszerezzük köménnyel, korianderrel, sóval és a Cauvin Bio mentás olívaolajjal
- Miután jól összekevertük folmázzunk labdákat belőlük
- Majd Cauvin Selection Arbequine olajban süssük 15 percig egy serpenyőben vagy sütőben 180 fokon