Falafel

Falafel

falafel hagyományosan csicseriborsóból készülő golyó vagy fasírt. A Közel-Keletről ered, a halal étkezés fontos része. Mára az egész világon elterjedt, különösen a vegetáriánus és makrobiotikus étrendek követői között.

Ez a recept Cauvin mentás olívaolajjal, valamint Cauvin Selection Arbequine olajjal készült

Falafel

 

4 adag

 

Hozzávalók:

  • 500g csicseriborsó
  • 1 nagy hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • egy marék petrezselyem
  • 2 evőkanál őrölt koriander
  • 2 evőkanál kömény
  • Cauvin Bio mentás olívaolaj
  • Cauvin Selection Arbequine olaj

 

Elkészítés:

  1. Áztassuk be előző nap a csicseriborsót vízbe, hogy kétszeresére dagadjon
  2. Másnap szűrjük le, és szárítsuk meg
  3. Egy robotgépben pépesítsük össze
  4. Aprítsuk fel a hagymát majd adjuk hozzá a csicseriborsóhoz és keverjük össze
  5. Fűszerezzük köménnyel, korianderrel, sóval és a Cauvin Bio mentás olívaolajjal
  6. Miután jól összekevertük folmázzunk labdákat belőlük
  7. Majd Cauvin Selection Arbequine olajban süssük 15 percig egy serpenyőben vagy sütőben 180 fokon