Sushi
A szusi főtt, ecetes rizs, amit leggyakrabban hallal vagy más tengeri eredetű élelmiszerrel együtt tálalnak. A közhiedelemmel ellentétben nem nyers halat jelent (ennek japán neve szasimi), bár ez is gyakori összetevője.
Ez a recept Cauvin Bio almaecettel készült.
Sushi
4 adag
Hozzávalók:
- 400g sushi rizs
- 750 ml víz a főzéshez
- evőkanál Cauvin Bio almaecet
- 2 evőkanál porcukor
- 2 evőkanál só
- Választható töltelék a sushiba: lazac, uborka, avokádó, tonhal stb.
- wasabi
- sushi nori szárított algalap
Elkészítés:
- Mossuk meg a rizst
- Szűrjük le és hagyjuk megszáradni
- Forrásban lévő vízben főzzük meg, majd hagyjuk kihűlni
- Egy tálban keverjük össze a Cauvin Bio almaecetet, a porcukorral, a sóval és adjunk hozzá 3 evőkanál vizet, majd keverjük jól össze, hogy feloldódjon a só és a cukor
- Öntsük össze a rizzsel
- Helyezze az algalapokra a rizst, szorosan terítse szét, majd nyomkodja össze. Adhatunk hozzá egy kis wasabit a csípősebb ízért
- Adjuk hozzá a választott töltelékeket majd tekerjük fel
- A tekercset rakjuk hűtőbe 10 percre
- Majd egy vékonyan olajozott késsel vágjunk belőle 3-4 szeleteket