Sushi

Sushi

szusi főtt, ecetes rizs, amit leggyakrabban hallal vagy más tengeri eredetű élelmiszerrel együtt tálalnak. A közhiedelemmel ellentétben nem nyers halat jelent (ennek japán neve szasimi), bár ez is gyakori összetevője.

Ez a recept Cauvin Bio almaecettel készült.

Sushi

4 adag

Hozzávalók:

  • 400g sushi rizs
  • 750 ml víz a főzéshez
  • evőkanál Cauvin Bio almaecet
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál só
  • Választható töltelék a sushiba: lazac, uborka, avokádó, tonhal stb.
  • wasabi
  • sushi nori szárított algalap

 

Elkészítés:

  1. Mossuk meg a rizst
  2. Szűrjük le és hagyjuk megszáradni
  3. Forrásban lévő vízben főzzük meg, majd hagyjuk kihűlni
  4. Egy tálban keverjük össze a Cauvin Bio almaecetet, a porcukorral, a sóval és adjunk hozzá 3 evőkanál vizet, majd keverjük jól össze, hogy feloldódjon a só és a cukor
  5. Öntsük össze a rizzsel
  6. Helyezze az algalapokra a rizst, szorosan terítse szét, majd nyomkodja össze. Adhatunk hozzá egy kis wasabit a csípősebb ízért
  7. Adjuk hozzá a választott töltelékeket majd tekerjük fel
  8. A tekercset rakjuk hűtőbe 10 percre
  9. Majd egy vékonyan olajozott késsel vágjunk belőle 3-4 szeleteket