Eper saláta olívaolajjal
4 személyre
Elkészítési idő: 10 perc
Az eper a világ egyik legegészségesebb gyümölcse, igazi szupergyümölcs.
Egy nagy bögre eper már fedezi átlagos napi C-vitamin szükségletünket. A C-vitaminon kívúl különösen jó forrása a mangánnak, ezen kívül jelentős mennyiségű rostot valamint jódot, káliumot, biotint, magnéziumot, A-, B1-, B2-, B6-Vitamint, folsavat és E-vitamint is tartalmaz. Rendkívül kalóriaszegény, így fogyókúrázók nagy kedvence is.
Kiváló immunerősítő és gyulladáscsökkentő, fokozza a kollagén termelődését, így segít a ráncok kialakulásának megelőzésében. Csökkenti a koleszterinszintet és a magas vérnyomást, védi a szem és a szív egészségét.
Kutatási eredmények szerint a rendszeres eper fogyasztás segít ellensúlyozni a stressz okozta negatív folyamatokat illetve a korral járó memóriavesztés mértékét is csökkentheti.
Ez a recept Cauvin Bio extra szűz olívaolajjal készült.
Hozzávalók:
- 500g eper
- 1 evőkanál Cauvin Bio extra szűz olívaolaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom lereszelt héja
- 2 evőkanál porcukor
Elkészítés:
- Vágjuk félbe a megmosott epreket.
- Keverjük össze a többi összetevővel, majd hűtőben tároljuk.