Eper saláta olívaolajjal

Eper saláta olívaolajjal

4 személyre
Elkészítési idő: 10 perc


Az eper a világ egyik legegészségesebb gyümölcse, igazi szupergyümölcs.
Egy nagy bögre eper már fedezi átlagos napi C-vitamin szükségletünket. A C-vitaminon kívúl különösen jó forrása a mangánnak, ezen kívül jelentős mennyiségű rostot valamint jódot, káliumot, biotint, magnéziumot, A-, B1-, B2-, B6-Vitamint, folsavat és E-vitamint is tartalmaz. Rendkívül kalóriaszegény, így fogyókúrázók nagy kedvence is.

Kiváló immunerősítő és gyulladáscsökkentő, fokozza a kollagén termelődését, így segít a ráncok kialakulásának megelőzésében. Csökkenti a koleszterinszintet és a magas vérnyomást, védi a szem és a szív egészségét.

Kutatási eredmények szerint a rendszeres eper fogyasztás segít ellensúlyozni a stressz okozta negatív folyamatokat illetve a korral járó memóriavesztés mértékét is csökkentheti.

Ez a recept Cauvin Bio extra szűz olívaolajjal készült.

 

Hozzávalók:

  • 500g eper
  • 1 evőkanál Cauvin Bio extra szűz olívaolaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom lereszelt héja
  • 2 evőkanál porcukor

Elkészítés:

  1. Vágjuk félbe a megmosott epreket.
  2. Keverjük össze a többi összetevővel, majd hűtőben tároljuk.